English:
Begrafenis Wassenaar
Begrafenis Delft
You tube filmpje waarin ik het bekende nummer ‘Amazing Grace’ speel bij het binnen brengen van de overledene in de kerk in Amsterdam: Bij ontvangst op begraafplaats in Gouda, het nummer ‘Lights Out’:
Marcherend voor de stoet uit - Vlissingen
Winters Drenthe
crois Cheilteach
Begrafenis Middelharnis
Bij afscheid van een van hun maten, Roermond
© Gareth Fraser 2013 - 2020
Bij aankomst crematorium - Schiedam
Hierbij ook een filmpje daarvan. Ik speel hier ‘When the Battle is Over’:
Doedelzakmuziek bij de uitvaart. Muziek is een belangrijk deel van elke uitvaart. Het verlies van geliefden bij begrafenissen wordt sinds honderden jaren herdacht met doedelzak muziek. Veel mensen associëren de doedelzak met begrafenissen. Dit komt doordat dit prachtige oude instrument onze diepste emoties sterk raakt. Het melancholische en doordringende geluid drukt gevoelens uit waar woorden alleen wellicht falen deze over te brengen. Het is ‘live’ muziek dat ik breng. Live muziek is puur en komt dichtbij. Muziek maakt iets anders los dan tekst en raakt diepere emoties. Nabestaanden kunnen zich fysiek ergens op richten, er is contact. Dit in tegenstelling tot afstandelijke electronisch voortgebrachte muziek uit luidsprekers. De energie die uitgaat van levende muziek heeft regelrecht invloed op de energie van de afscheidsdienst. De speciale begrafenis muziek kan ten gehore worden gebracht in de kerk of ander gebouw waar de uitvaartdienst wordt gehouden, maar ook lopend bij de laatste gang naar de laatste rustplaats op de begraafplaats of in het crematorium.
Deutsch:
Voor de rouwstoet uitlopend, een indrukwekkende aankomst bij het crematorium in Goutum-Leeuwarden
Begrafenis Opeinde
En nog een hele mooie tune: Iain Ruaidh’s Lament:
Crematorium Leusden. Dec. 20
© Gareth Fraser 2013 - 2021
Begrafenis in Oosterhout
Marcherend voor de rouwbus, Terwolde. April 2021
En nog een hele mooie tune, ‘Iain Ruaidh’s Lament’: ‘Lights Out’ bij ontvangst begraafplaats:
Piper at the Gates of Dawn
Bij afscheid van een van hun maten, Roermond
Bij aankomst crematorium - Schiedam
Hierbij ook een filmpje daarvan. Ik speel hier ‘When the Battle is Over’: Filmpje van het welbekende nummer ‘Amazing Grace’ bij het binnen brengen van de overledene in de kerk:
Doedelzakmuziek bij de uitvaart Muziek is een belangrijk deel van elke uitvaart. Het verlies van geliefden bij begrafenissen wordt sinds honderden jaren herdacht met doedelzakmuziek. Veel mensen associëren de doedelzak met begrafenissen. Dit komt doordat dit prachtige oude instrument onze diepste emoties sterk raakt. Het melancholische en doordringende geluid drukt gevoelens uit waar woorden alleen wellicht falen deze over te brengen. Het is ‘live’ muziek dat ik breng. Live muziek is puur en komt dichtbij. Muziek maakt iets anders los dan tekst en raakt diepere emoties. Nabestaanden kunnen zich fysiek ergens op richten, er is contact. Dit in tegenstelling tot de afstandelijke electronisch voortgebrachte muziek uit luidsprekers. De energie die uitgaat van levende muziek heeft regelrecht invloed op de energie van de afscheidsdienst. De speciale begrafenismuziek kan ten gehore worden gebracht in de kerk of ander gebouw waar de uitvaart wordt gehouden, maar ook lopend bij de laatste gang naar de laatste rustplaats op de begraafplaats of in het crematorium.
Ik heb veel ervaring met het spelen bij uitvaarten. Hierbij een aantal reacties
Link naar pagina (doden) herdenking:
Marcherend voor de rouwstoet. Een indrukwekkende aankomst bij crematorium Goutum-Leeuwarden
Keltisch kruis, ergens in Schotland
Begrafenis Oosterhout
Begrafenis in winters Drenthe
Delft
Wassenaar
Begrafenis Opeinde
Crematorium Leusden. Dec. 20
Marcherend voor de rouwbus, Terwolde. April 2021