English:
Begrafenis Wassenaar
Begrafenis Delft
Winters Drenthe
Begrafenis Middelharnis
Bij afscheid van een van hun maten, Roermond
Doedelzakmuziek bij de uitvaart. Muziek is een belangrijk deel van elke uitvaart. Het verlies van geliefden bij begrafenissen wordt sinds honderden jaren herdacht met doedelzak muziek. Veel mensen associëren de doedelzak met begrafenissen. Dit komt doordat dit prachtige oude instrument onze diepste emoties sterk raakt. Het melancholische en doordringende geluid drukt gevoelens uit waar woorden alleen wellicht falen deze over te brengen. Het is ‘live’ muziek dat ik breng. Live muziek is puur en raakt het hart. Muziek maakt iets anders los dan tekst en raakt diepere emoties. Nabestaanden kunnen zich fysiek ergens op richten, er is contact. Dit in tegenstelling tot afstandelijke electronisch voortgebrachte muziek uit luidsprekers. De energie die uitgaat van levende muziek heeft regelrecht invloed op de energie van de afscheidsdienst. De speciale begrafenis muziek kan ten gehore worden gebracht in de kerk of ander gebouw waar de uitvaartdienst wordt gehouden, maar ook lopend bij de laatste gang naar de laatste rustplaats op de begraafplaats of in het crematorium.
Voor de rouwstoet uitlopend, een indrukwekkende aankomst bij het crematorium in Goutum-Leeuwarden
Begrafenis Opeinde
Crematorium Leusden
© Gareth Fraser 2013 - 2024
Begrafenis in Oosterhout
Marcherend voor de rouwbus, Terwolde
Marcherend voor de rouwstoet uit - Vlissingen YouTube filmpje waarin ik het bekende ‘Amazing Grace’ speel bij het binnen dragen van de overledene in een Amsterdamse kerk: Bij ontvangst op begraafplaats in Gouda, met het nummer ‘Lights Out’: Klein deel van de begrafenis mars ‘The Flowers of the Forest’: Ook gespeeld op Prince Philip’s begrafenis in 2021 Uitvaart in St. Willibrordus Basiliek, Hulst met ‘Highland Cathedral’: Febr. 2022
Bij aankomst crematorium - Schiedam Ook een filmpje van bovenstaande. Ik speel hier ‘When the Battle is Over’: Een hele mooie tune is ‘Iain Ruaidh’s Lament’: De retreat ‘Kilworth Hills: Nieuwe Ooster Begraafplaats. Amsterdam
En verder de nummers die gespeeld werden bij de uitvaart van Koninging Elizabeth II in Sept. 22: Sleep Dearie Sleep, The Mist Covered Mountains en Salute to the Royal Fendersmith. Te vinden op You Tube als U er ‘bagpipes’ bij zet. En meer toepasselijke muziek bij uitvaarten.
Amazing Grace spelend tijdens het zakken van de kist op een natuurbegraafplaats Fofograaf: Marcel Ravers
Crois Cheilteach
Piper at the Gates of Dawn
Bij afscheid van een van hun maten, Roermond Limburg
Bij aankomst crematorium - Schiedam
Doedelzakmuziek bij de uitvaart Muziek is een belangrijk deel van elke uitvaart. Het verlies van geliefden bij begrafenissen wordt sinds honderden jaren herdacht met doedelzakmuziek. Veel mensen associëren de doedelzak met begrafenissen. Dit komt doordat dit prachtige oude instrument onze diepste emoties sterk raakt. Het melancholische en doordringende geluid drukt gevoelens uit waar woorden alleen wellicht falen deze over te brengen. Het is ‘live’ muziek dat ik breng. Live muziek is puur en komt dichtbij het hart. Muziek maakt iets anders los dan tekst en raakt diepere emoties. Nabestaanden kunnen zich fysiek ergens op richten, er is contact. Dit in tegenstelling tot de afstandelijke electronisch voortgebrachte muziek uit luidsprekers. De energie die uitgaat van levende muziek heeft regelrecht invloed op de energie van de afscheidsdienst. De speciale begrafenismuziek kan ten gehore worden gebracht in de kerk of ander gebouw waar de uitvaart wordt gehouden, maar ook lopend bij de laatste gang naar de laatste rustplaats op de begraafplaats of in het crematorium.
Ik heb veel ervaring met het spelen bij uitvaarten. Hierbij een aantal reacties
Link naar (doden) herdenking pagina:
Marcherend voor de rouwstoet. Een indrukwekkende aankomst bij crematorium Goutum-Leeuwarden
Keltisch kruis, ergens in Schotland
Begrafenis Oosterhout, Noord Brabant
Begrafenis in winters Drenthe
Delft
Wassenaar
Begrafenis Opeinde
Crematorium Leusden. Dec. 20
Marcherend voor de rouwbus
Hierbij ook een filmpje van bovenstaande. Ik speel hier ‘When the Battle is Over’. Het welbekende nummer ‘Amazing Grace’, bij het binnen brengen van de overledene in de kerk. Hartje Amsterdam. Een hele mooie tune is ‘Iain Ruaidh’s Lament’ ‘Lights Out’, bij ontvangst begraafplaats, een klein stukje van deze begrafenismars. Klein stukje van ‘The Flowers of the Forest’. Dit is een echte Funeral March. Ook gespeeld bij Prince Philip’s begrafenis in 2021. Uitvaart in St. Willibrordus Basiliek, Hulst. Hier speel ik ‘Highland Cathedral’.
Begrafenis Middelharnis
© Gareth Fraser 2013 - 2024
En verder de nummers die gespeeld werden bij de uitvaart van Koninging Elizabeth II in Sept. 22: Sleep Dearie Sleep, The Mist Covered Mountains, Salute to the Royal Fendersmith. Te vinden op You Tube als U er ‘bagpipes’ bij zet En meer toepasselijke muziek bij uitvaarten.
Tijdens het zakken van de kist speel ik hier ‘Amazing Grace’. Natuurbegraafplaats Enschede. Foto: Marcel Ravers